Boekhoudsoftware Moneybird

Meest eenvoudige boekhoudpakket voor MKB-ondernemers: Moneybird!

Als MKB-ondernemer kan je zelf bepalen welk boekhoudpakket je wilt gebruiken voor het voeren van de administratie van jouw bedrijf. Vaak heeft het administratie- of accountantskantoor een specifieke voorkeur met welk softwarepakket je zou moeten gaan werken en doorgaans gaan de meeste ondernemers mee in het advies van zijn of haar adviseur. Is deze keuze weloverwogen? Past het betreffende boekhoudpakket het beste bij jouw werkwijze? Is het pakket eenvoudig en heb je realtime inzicht in jouw administratie zonder daar al te veel inspanning voor te leveren?

Wanneer deze vraag jou aan het twijfelen brengt lees dan snel verder, wellicht is Moneybird wel het meest geschikte pakket voor jou!

Moneybird is ruim 10 jaar geleden opgericht door een drietal Twentse ondernemers die graag een facturatiepakket wilden ontwikkelen die hen ontlaste in het versturen van verkoopfacturen en daarnaast inzage gaf in de omzetcijfers. De werkwijze van het opmaken van een verkoopfactuur in Word/Excel en vervolgens opslaan in PDF werd al snel verleden tijd. Moneybird was destijds het online softwarepakket voor het eenvoudig en efficiënt opmaken van offertes en verkoopfacturen.

Inmiddels is Moneybird al jaren een volwaardig boekhoudpakket met veel groei potentie omdat ze constant nieuwe en moderne ontwikkelingen realiseren. De doelstelling van het pakket is om de MKB-ondernemer zoveel mogelijk te ontlasten en realtime inzicht te geven in cijfers.

Het grootste verschil van Moneybird ten opzichte van andere boekhoudpakketten:
Het is gemaakt door ondernemers, voor ondernemers! De meeste boekhoudpakketten zijn namelijk gemaakt door accountants, voor accountants. Waar schaal jij jezelf onder?

Verkoopfacturen versturen:
Het factureren van de gedane werkzaamheden of verkochte goederen dienen correct, eenvoudig en snel afgewerkt te worden. Met Moneybird is het mogelijk om meerdere sjablonen van facturen op te stellen en deze wederkerend te gebruiken. De factuur kan direct vanuit het pakket per mail met een vooraf ingevulde tekst verstuurd worden. Dit kan je zelfs volledig geautomatiseerd instellen voor bijvoorbeeld maandelijks terugkerende facturen. Wanneer je veel dezelfde producten of diensten verkoopt is het ook mogelijk om standaard groepen of eenheden aan te maken. Op deze manier is het opstellen van een verkoopfactuur binnen enkele tellen gerealiseerd. Ook kan je eenvoudig je debiteurenbeheer bijhouden zodat je altijd weet wie betaald heeft en welke facturen nog openstaan. Je kan zelfs factureren met een smartphone of tablet. Voor meer informatie zie ook: https://www.moneybird.nl/kennisbank/factuur-maken/

Inkoopfacturen verwerken:
Het grootste gedeelte van alle inkoopfacturen ontvang je tegenwoordig per mail deze kan je vervolgens direct doormailen naar een speciaal gegenereerd Moneybird-emailadres en de inkoopfactuur staat in het boekhoudpakket. Indien de inkoopfactuur/bonnetje fysiek aanwezig is, kan je deze eenvoudig digitaliseren door bijvoorbeeld de Moneybirdapp of Scanbot te gebruiken. Je maakt simpelweg een foto van de factuur/bon mailt deze door en je bent klaar.

Geautomatiseerde bankmutaties:
De bankmutaties kunnen automatisch in de boekhouding geïmporteerd worden middels een bankkoppeling. Deze koppeling zorgt ervoor dat alle bankmutaties van de voorgaande dag automatisch worden ingelezen in de boekhouding. Heeft jouw bank geen koppeling beschikbaar dan is het ook mogelijk de mutaties in te lezen middels een .mt940 exportbestand.

Realtime inzicht in cijfers:
Het grootste verschil van Moneybird ten opzichte van andere boekhoudpakketten: het pakket is heel eenvoudig, je hoeft geen cursus gevolgd te hebben om je weg te vinden in het pakket, het spreekt voor zich. Om te kunnen factureren en inzage in de cijfers te krijgen hoef je geen boekhoudkennis te hebben. Wel dien je per kwartaal de gehele boekhouding op correctheid te laten controleren door een erkend Moneybird adviseur, zodat de boekhouding voldoet aan alle fiscale regels. De adviseur kan vervolgens de boekhouding corrigeren en de btw aangifte verzorgen. Daarnaast zal de adviseur tips en advies geven inzake het gebruik van Moneybird en samen met de gebruiker de cijfers doornemen gedurende het jaar. Omdat de ondernemer gedurende het jaar realtime inzicht heeft in de cijfers kan hij sneller anticiperen op de cijfers en daardoor de juiste keuzes maken.

Door Moneybird te gebruiken heb je meer grip en controle op de boekhouding en altijd inzicht in de resultaten omdat de ondernemer het boekhoudpakket beheert en niet de boekhouder.

Moneybird-adviseur:
De Digitale Boekhouders zijn gespecialiseerd in het voeren van administraties in Moneybird. Al onze MKB-adviseurs zijn erkend Moneybird adviseur. Wij zijn een fullservice administratie- en fiscaaladvieskantoor en helpen/ondersteunen MKB-ondernemers bij het voeren van hun boekhouding, jaarrekening en het verzorgen van fiscale aangiften.

 

Wil je graag meer informatie over het in de praktijk gebruik maken van Moneybird of heb je andere vragen?

Neem dan contact op met ons kantoor:

De Digitale Boekhouders
Roomweg 83
7523 BM Enschede
Telefoonnummer: 053-8200915
Email: info@digitale-boekhouders.nl
Website: www.digitale-boekhouders.nl