Interview met Moneybird

Stefan Jacobs en zijn onderneming De Digitale Boekhouders pakt het net even iets anders aan dan anderen:
Automatisering is de toekomst, je kan er niet meer om heen. Programma’s worden steeds slimmer.

“De boekhoudwereld gaat in de komende jaren snel veranderen. Wanneer je als boekhouder niet met de tijd mee gaat, kan je dat over een aantal jaar wel eens duur komen te staan.” Vertelt Stefan Jacobs van De Digitale Boekhouders. “Automatisering is de toekomst. Je kan er niet omheen; bijna elke branche krijgt ermee te maken. Onnodige werkzaamheden zoals het factureren in Word/Excel, het boeken van een bankafschrift en het overtypen van facturen is niet meer van deze tijd. Ondernemers willen meer bezig zijn met hun core-business dan met hun boekhouding. Programma’s worden steeds slimmer en door realtime cijfers kan je als ondernemer de beste keuzes maken op het juiste moment. Boekhouders krijgen daardoor ook steeds meer een adviserende rol.”

Automatisering

Bij De Digitale Boekhouders gaat het allemaal net even wat anders. “Ik vind het fijn om bedrijven te ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes en dat doe ik aan de hand van cijfers. Meten is weten. Aan de hand van cijfers kom je altijd aan de juiste informatie. Door met de ondernemer aan tafel te gaan en hem te helpen met het behalen van zijn doelstellingen, krijg ik veel energie. Bij De Digitale Boekhouders helpen wij de ondernemer eerst met het automatiseren van zijn administratieve processen, hetgeen resulteert in tijdwinst voor de ondernemer, hierdoor heeft hij meer tijd over om te ondernemen. Vervolgens zorgen wij ervoor dat alle fiscale aangiften tijdig worden ingediend en sturen wij op cijfers en advies.“

Ik krijg energie van met ondernemers aan tafel te gaan en ze te helpen met het behalen van doelstellingen.

Uurtarief

Bij De Digitale Boekhouders kunnen bedrijven pakketten afnemen gebaseerd op mutaties: “Eigenlijk net zo als bij Moneybird. Bij ons is er geen sprake van een uurtje factuurtje. Uurtarieven zijn ouderwets en niet meer van deze tijd. Op onze website kan je een Quickscan doen waarbij je direct een offerte op maat krijgt. Onze cultuur is: transparantie en kwaliteit en dat voor eerlijke prijzen.”

Moneybird

Klanten van De Digitale Boekhouders zijn voornamelijk MKB-ondernemers. Wanneer mogelijk raadt hij ondernemers Moneybird aan. “Moneybird is een vooruitstrevend softwarepakket. Er zit enorm veel ontwikkeling en potentie in de software. Het pakket loopt ver voor ten opzichte van andere boekhoudprogramma’s. Andere bedrijven zouden veel kunnen leren van Moneybird. Daarnaast is Moneybird toegankelijk en betaalbaar. Ook voor de kleinere MKB-klanten is Moneybird ideaal. Ik was dit jaar bij een presentatie van Edwin Vlieg. Hij vertelde over de stappen die het programma het afgelopen jaar heeft gemaakt. De intelligentie van de bankkoppeling is geniaal. Moneybird zit op tachtig procent herkenning! Dat evenaren de meeste pakketten niet eens.”

Moneybird is toegankelijk en betaalbaar.

Jonge ondernemer

Stefan is in 2013 op zijn vijfentwintigste met Boekhouding Twente gestart en in 2020 is het businessmodel en de bedrijfsnaam veranderd in: De Digitale Boekhouders. “Ik begon op mijn slaapkamer met een laptop. Ik werkte de eerste twee jaar zeven dagen in de week, ruim tien uur per dag. Dat zou ik nu niet weer zo snel doen, je mist daardoor een stukje rust in je hoofd. Echter heeft het er wel voor gezorgd dat mijn bedrijf in een relatief korte tijd, een boost heeft gehad. Ik zou ondernemers willen adviseren zich vier dagen in de week bezig te houden met hun core business en de vijfde dag te werken aan je bedrijf. Verdiep je in marketing, zelfontplooiing, sales, SEO of wat dan ook. Maar doe één dag iets anders dan de dagelijkse sleur met oog op de toekomst. Zo ga je op een andere manier tegen dingen aankijken.”

Het is heel simpel, maar lever kwaliteit en kom afspraken na.

Voor nieuwe ondernemers heeft Stefan nog een aantal tips: “Het is heel simpel, lever kwaliteit en kom je afspraken na. Wanneer je dit doet komen mensen bij je terug en wederkerende inkomsten is goed voor een langdurig bestaan. Ook heeft iedereen en ook elke ondernemer ups en downs. Je krijgt altijd te maken met tegenslag, kijk hier positief tegenaan en denk in oplossingen. Met de juiste mindset en een concreet doel voor ogen ga je mooie dingen bereiken in het leven, dat weet ik zeker. Zet jezelf niet in de markt om puur geld te verdienen. Maar focus op passie voor je werk, dan komt de rest vanzelf.”

Wil je graag meer informatie over onze werkwijze of het gebruik van Moneybird of heb je andere vragen?

Neem dan contact op met ons kantoor:

De Digitale Boekhouders
Roomweg 83
7523 BM Enschede
Telefoonnummer: 053-8200915
Email: info@digitale-boekhouders.nl
Website: www.digitale-boekhouders.nl