Het digitale Administratiekantoor van de toekomst!

Een volledig digitaal administratiekantoor, hoe werkt dat?

Na jarenlang pleisters plakken op een verouderde werkwijze gooien wij het roer om: wij introduceren De Digitale Boekhouders. Een volledig digitaal administratiekantoor waarmee we toekomstgerichte ondernemers ondersteunen. Ondernemers die niet meer dan een uurtje per maand bezig hoeven zijn met de boekhouding. En nee, dat is dus niet te mooi om waar te zijn.

Bij Boekhouding Twente werkten we achter een verouderd logo, met verouderde processen en vier verschillende boekhoudsoftwarepakketten. Dat maakte het verkrijgen van de benodigde input van onze klanten soms lastig. En zonder input, uiteraard geen output!

De oplossing? Een digitaal concept, zodat we onze klanten heel snel van output kunnen voorzien. Niet per jaar, maar gewoon per kwartaal, per maand of zelfs per week.

Hoe het werkt
We hebben alle overbodige softwarepakketten overboord gegooid en werken alleen nog maar met het boekhoudprogramma Moneybird. Het is zo kinderlijk eenvoudig, zelfs mijn buurtjongetje van tien kan het! En omdat het zo eenvoudig is, zien we dat onze klanten ons sneller van input voorzien. Hierdoor kunnen wij de administratie sneller bijwerken en heb je als ondernemer super snel inzicht in de meest recente cijfers.

Hoe snel?
Hoe snel je administratie wordt bijgewerkt, hangt af van het model dat je kiest. Je betaalt een vast instaptarief en de hoogte van dat bedrag is afhankelijk van het aantal mutaties in de boekhouding. We werken met drie pakketten:

  • Basic: per kwartaal 
  • Premium: per maand
  • Exclusive: per week 

Zoals je ziet loopt je administratie nooit langer dan een kwartaal achter. Wij streven ernaar om bij de snelste administratiekantoren van Nederland te horen. Wij willen ervoor zorgen dat jij als ondernemer nooit langer dan een uur per maand met je boekhouding bezig hoeft te zijn.

Over Moneybird
Moneybird is een online boekhoudprogramma voor MKB-ondernemers. Wij helpen onze klanten met het inrichten ervan én met diverse koppelingen. Denk aan de bankkoppeling of de koppeling met jouw webshop of CRM-systeem. We leggen aan de hand van de wettelijke boekhoudregels uit hoe je het best offertes en verkoopfacturen kunt opstellen en hoe je inkoopbonnen verwerkt.

Waarom Moneybird? Wij hebben ons aan de ondernemers aangepast. Moneybird is het meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma voor ondernemers op de markt. Het is gemaakt door ondernemers in plaats van door accountants en dat merk je. Je vindt (zonder training of uitleg!) na vijf minuten je weg. Het gevolg? De input die ondernemers ons leveren is stukken beter dan voorheen. Wij kunnen op onze beurt ook sneller en beter werken.

Werk jij ook met andere softwarepakketten? Bijvoorbeeld een CRM-systeem als Simplicate of een work management tool als Teamleader? Die kun je via Combidesk allemaal aan Moneybird koppelen. Sterker nog: Combidesk heeft dertien koppelingen om Moneybird aan andere software te koppelen. Dat scheelt een hoop onnodig dubbel werk! Wij hebben Moneybird o.a. gekoppeld aan Simplicate, om iedereen van een soepele transitie te verzekeren.

Onze toegevoegde waarde: fiscaal advies
Door deze automatiseringsslag houden we tijd over. Natuurlijk controleren we de aangeleverde informatie en werken we zoals je van ons gewend bent de boekhouding bij, maar dit kost ons nu veel minder tijd. Deze tijd stoppen we onder andere in het geven van (fiscaal) advies.

We leggen onder andere je investeringen onder de loep en benaderen je proactief met advies. Bijvoorbeeld als je nog een kleine uitgave nodig hebt om in aanmerking te komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Ook helpen we je bij het terugvorderen van restaurantkosten, want hoe zat het ook alweer met de fooi en de btw? En wanneer is het als Eenmanszaak wijsheid om de BV in te gaan?

Het eind van het jaar is het moment suprême voor de meeste ondernemers: de aangifte Inkomstenbelasting. 95% van de ondernemers komt daar niet helemaal uit. En zelfs als het lukt, zijn er vaak adviespunten. Hoe beter de kwaliteit van de boekhouding, hoe beter de kwaliteit van de jaarrekening. Wij maken met onze expertise de balans, winst- en verliesrekening op.

Concrete veranderingen
De implementatie van het nieuwe werkproces heeft concreet de volgende zaken veranderd:

  • Minder werk: ondernemers kunnen hun verkoopfacturen en offertes ook op mobiele apparaten maken. 
  • Inkoopfacturen kunnen via de app doorgestuurd worden. 
  • Ondernemers zijn nooit langer dan een uur per maand bezig met hun boekhouding, het gemiddelde is slechts 30 minuten. 
  • Volledig digitaal werken is óók nog eens goed voor het milieu! 
  • Altijd up-to-date met de meeste actuele cijfers zodat je snel kan schakelen en de juiste beslissingen kan maken!

 

Wil je graag meer informatie over onze werkwijze of het gebruik van Combidesk koppelingen in combinatie met Moneybird of heb je andere vragen?

Neem dan contact op met ons kantoor:

De Digitale Boekhouders
Roomweg 83
7523 BM Enschede
Telefoonnummer: 053-8200915
Email: info@digitale-boekhouders.nl
Website: www.digitale-boekhouders.nl